Opi golfia rennosti mutta asenteella – (jatkuu syksyllä – Helsingissä seuraavat 3kk)

Golfia kannattaa kokeilla, sillä se on hauska laji ja sen voi oppia yllättävän nopeasti. Tervetuloa osallistumaan kursseilleni.

Olen itse kasvanut Helsingissä golfradan lähellä ja sinne oli usein pyörällä päästävä. Myöhemmin otin vastaan kaiken valmennuksen ja nyt haluan jakaa osaamiseni muiden käyttöön. Opiskelen taas Tampereella, joten tarjoan rakastamani lajin oppeja täällä – vaikka juuri sinulle.

Kolme ryhmää aina torstaisin:

1. Aloittelijat ja vähän pelanneet:   klo 13 – 14.30
2. Kertailijat, normigolffarit ja nautiskelijat: klo 14.30 – 16
3. Hieman kokeneemmat, kehittymisestä ja kilpailusta kiinnostuneet
: klo 16 – 17.30


27.4. lähtien ulkonaIlmoittautuminen: timo.teravainen@tuni.fi

Avajaistarjous 30 € (opiskelijakortilla -50%)
Yksityistunti 80 € / 50 min (1-2 osallistujaa)

Halli: EAZYGOLF – Hyvät bussiyhteydet – Tervetuloa!
Kirkonmäenkatu 15, 33700 Tampere, Messykylä

Ryhmä 1Torstaisin klo 13- 14.30

Aloittelijoille ja vähän pelanneille:  avajaistarjous 30 € (opiskelijakortilla alennus 50%)
Ilmoittaudu: timo.teravainen@tuni.fi – viimeistään päivää ennen (Mukaan mahtuu korkeintaan kuusi osallistujaa ja ilmoittautumisjärjestyksessä )

Pääpaino on peruslyönnissä, jolla pärjää jo pitkälle. Toki käymme läpi myös muita tärkeitä lyöntejä ja lähipelin perusteet. Mahdollisimman paljon toistoja oikealla tekniikalla lihasmuistiin on tavoite.

Mailat ja pallot ovat valmiina. Sinun tulee vain ilmaantua paikalle hyvällä asenteella ja sopivalla vaatetuksella (hyvä liikkuvuus).
Hallilla on hyvät olot harjoitella. Peruslyönneillä pääsee jo tosi pitkälle. Mailaa vaihtamalla saa eripituisia lyöntejä samalla swingillä.

Tietoa harjoittelusta

Yksi pitkäkestoinen harjoitus viikossa on tehokas. Jos haluat kehittyä enemmän, on omatoiminen harjoittelu hyväksi. Voin näyttää sinulle tehokkaita kotiharjoituksia. Aamulla Toas-kämpillä tehdyt swing-tekniikkaharjoitteet pesäpallomailalla ovat mainio tapa aloittaa päivä ; ). Myös YouTubesta löytyy kaikenlaista inspiroivaa. Lähetän sopivia videoita ja muuta opiskelumateriaalia. Kotona tai salilla voi harjoitella järkevästi ja tosi mielenkiintoisesti. Käyn lähes joka päivä Kaupin tai Atalpan Sportuni-salilla iltasella. Tervetuloa treenaamaan yhdessä. Itselleni treenaaminen on tosi mielekästä puuhaa vuoden tauon jälkeen.

Asenne on tärkein, ja golfia  kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikka laji saattaa aluksi näyttää hieman hassulta tai tyhmältä. Pelasin itse jalkapalloa nuorena junnuna Talissa Helsinki Cupissa. Golf näytti niin hassulta, että ajattelin, etten koskaan haluaisi pelata sitä. Olin kuitenkin täysin väärässä. Pallon lähteminen kauas ja oman kehon hallinta jollain tapaa koukuttivat heti, ja edelleen olen enemmän tai vähemmän koukussa.

Golfin kolme osa-aluetta: tekniikka, fysiikka ja mentaali. Tärkeintä on löytää osa-alueiden tasapaino Timo Rauhala: 

Suosittelen Timo Rauhalan videoita/podcasteja lämpimästi kaiken tasoisille pelaajille. Aloittelijan ei tosin kannata lannistua, jos tuntuu liian monimutkaiselta. Harjoituksissa kerrataan ilman stressiä, ja perusteiden päälle on hyvä lähteä rakentamaan. Asteittain tulee lisää oppia. Rauhalan oppeja voi hyvin soveltaa myös esimerkiksi opiskelu- ja työelämässä. Keskittymiskykyä, suorituskykyä ja kaikenlaisia ”henkimaailman” asioita voi koittaa parantaa. Urheilun lomassa ajatus toimii usein tosi hyvin ja arkihuolet hellittävät. Parhaassa tapauksessa oppimistuloksetkin paranevat. Timo Rauhala on todella inspiroiva kaveri ja monen mielestä Suomen paras golftreenien vetäjä. Hän on vetänyt elämäni parhaat urheilutreenit, ja niitä minulla on takana monia tuhansia. Esimerkiksi jalkapalloa on tullut enemmän potkittua. Yläasteella liikuntaluokalla Helsingissä oli myös joka viikko esimerkiksi eri lajien huippu-urheilijoita ja valmentajia sekä kovatasoinen luokka täynnä SM-tason urheilijoita.

Hallin viereisellä Messukylän kentällä (harjoitus- ja isolla radalla) on hyvä pelata ja hallilla harjoitella. Kierros on aina elämys.


Ryhmä 2Torstaisin klo 14.30- 16

Kertailijoille, normigolffareille ja nautiskelijoille: avajaistarjous 30 € (opiskelijakortilla alennus 50%)
Ilmoittaudu: timo.teravainen@tuni.fi – viimeistään päivää ennen (mukaan mahtuu korkeintaan kuusi osallistujaa ja ilmoittautumisjärjestyksessä)

Golf on tosi mukava peli varsinkin, jos peruslyönnit ovat enemmän tai vähemmän hallussa. Tällöin mahdollisuus nauttia kasvaa. Onnistunut lyönti tuottaa paljon mielihyvää. Kilpailu on vain pieni osa peliä, ja usein esimerkiksi sosiaalinen puoli ja reipas eteneminen onkin yleensä kilpailua tärkeämpää. Sen vuoksi tuleville maistereille on ehkä hyvä hallita laji, vaikkei se suosikki olisikaan. Nyt opiskeluaikana on ehkä enemmän aikaa kuin myöhemmin uraputkessa, ruuhkavuosista puhumattakaan. Golfiin pätee sama kuin polkupyörällä ajoon; vanhemmallakin iällä voi nauttia, jos nuorempana on jaksanut harjoitella järkevästi ja saanut oikeat  liikeradat lihasmuistiin. Yksi lajin hienouksista onkin, että sitä voi pelata myös vanhana. Säännöllinen harjoittelu on siis tavallaan sijoitus tulevaan (työ)elämään. Muun muassa saksankielisissä maissa bisnestä tehdään usein golfkentällä ja ihmiset ovat kilpailuhenkisiä. 
Golfin etikettiin on hyvä perehtyä ja sillä voi usein tehdä vaikutuksen esim. yritysasiakkaiden kanssa. Pelaamalla on mahdollisuus puolivahingossa verkostoitua esimerkiksi yritysmaailman vaikuttajien kanssa

Hallilla on myös tosi pätevä Trackman 4 Lab.


Ryhmä 3Torstaisin klo 16- 17.30

Hieman kokeneemmille, kehittymisestä ja kilpailusta kiinnostuneille: avajaistarjous 30 € (opiskelijakortilla alennus 50%)

Ilmoittaudu: timo.teravainen@tuni.fi – viimeistään päivää ennen (mukaan mahtuu korkeintaan kuusi osallistujaa ja ilmoittautumisjärjestyksessä)

Pätevän ja sopivan valmentajan osuus harjoittelussa on todella tärkeä, ja hyvän valmentajan kanssa kehitystä voi tapahtua nopeastikin. Kilpapelaajien mukaan valmentajan osuus on ylivoimaisesti kaikkein tärkein (jopa 80–90 prosenttia kehityksestä). Myös ryhmän positiivinen kannustus, syntynyt pitkäkestoinen intohimo ja muilta oppiminen on tärkeää. Kehitys voi olla nopeampaa, mikäli harjoittelee, pelaa ja keskustelee itseään parempien kanssa. Jos hyväksi haluaa, pitää harjoitella vaan ”helvatan paljon” ja mahdollisimman laadukkaasti, järkevästi, säännöllisesti ja pitkäjänteisesti. Pitää oppia hyvät tavat juuri itselle. Olen itse esimerkiksi varttunut golfradan lähellä ja sinne oli usein pyörällä päästävä. Olen varsin kiitollinen, että omat vanhemmat tässä aina tukivat ja myös ylpeä siitä, että oman golf-urani olen omieni töiden avulla pystynyt (taloudellisesti) tekemään. Aina pyydettiin vastuullisempiin hommiin ja aina koitin omat hommani mahdollisimman hyvin tehdä – ja virheistä oppia. Valmennus oli puoli ilmaista ja sitä oli paljon. En sanallakaan muista pahaa puhunut. Urakehitykseni oli nopeaa aikoinaan Helsingissä. Klubitalolla viihdyin nuorena aina paremmin kuin kouluissa, mutta olen ylpeä, että olen kuitenkin saanut esimerkiksi alemman yliopistotutkinnon suoritettua. Golfvalmentajat usein tukivat minua siinä, kuten ovat tehneet elämässäni muutenkin varmaan eniten. Todella mukava nyt taas vetää treenejä Tampereella (sveitsiläisellä päivitetyllä laadulla).

Teknisillä vehkeillä, esim. Trackmanilla, omaa tasoa voi katsoa ja kehitystä seurata (kätevästi voi verrata esim. European Tourin pelaajiin). Messukylän hallissakin on tosi pätevä Trackman 4 Lab. Tervetuloa kokeilemaan! Voin keskustella golfin kilpavalmentautumisesta ja lyöntitekniikoista tuntitolkulla. Treenien jälkeen onkin mukava mennä yhdessä keskustelemaan. Siinä oppii aina paljon ja rakentava keskustelu itselle varmaankin paras tapa oppia. Yksi olut on hyvä palautusjuoma, kunhan pysyy vain siinä yhdessä alkoholipitoisessa ;). Harjoittelen usein viikonloppuisin Helsingissä isommissa Indoor-paikoissa. Jos asennetta on, niin tervetuloa mukaan myös Helsinkiin joku kerta. Hallit kuhisevat kilpapelaajia.

Uudella IG-tililläni hieman kuvia ja linkkiä:
timos_golfschule

Mika Pilzin videoita suosittelen kilpapelaajille. Mika on tosi vaativa tekninen kaveri ja tarkka Trackman-osaaja kameroineen. Mikäli haluat saada hyvän analyysin ja konsultaation swingistäsi, suosittelen varaamaan ajan Mikan Labille Tapiola Golfiin. Voit esimerkiksi pyytää Mikaa vertaamaan swingiäsi Suomen EuropeanTour-pelaajien swingeihin. Tosi mielenkiintoista hommaa! Tosin tärkeintä swingissä on, että se on mahdollisimman toistettava ja vakaa. Tekniikka on toki tärkeä, mutta olen itse enemmän kiinnostunut Timo Rauhalan tavasta valmentaa, ja se onkin enemmän painona omilla harjoituksillani. Rauhala yrittää esimerkiksi saada potentiaalia enemmän ulos, ja olen tosi kiinnostunut kaikesta sellaisesta. Aloitin myös juuri urheilupsykologian opinnot, jotka saan liitettyä maisteriopintoihini.

Piltzin parhaat: Chippaamisen perusajatukset. Videoiden avulla on hyvä kerrata tärkeiden lyöntien perustekniikat.

90-luvun lopulla Mika oli Suomen paras pelaaja (pelasi myös European Tourilla), ja junnuna seurasin hänen pelejään Espoossa. Komea swing hänellä on edelleen, ja hän on vaativa ja kunnianhimoinen kaveri. Valmentajauransa hän aloitti kunnianhimoisesti Butch Harmonin opissa. Butch Harmonia pidetään maailman parhaana golfvalmentajana, ja hän on ollut myös esimerkiksi Tiger Woodsin uran tärkein valmentaja. On hienoa, että Suomesta löytyy nykyään todella korkeatasoista golfopetusta ja -valmennusta kaikille halukkaille (kilpapelaajille hyvin erilaisia valmennustyylejä). Oma kokemukseni on, että Zürichissä on vain yksi oikeasti pätevä kaveri kilpapelaajalle – 140 CHF~€ /50 min (yli 20 opettajan kokemus).

Mikalla ja Teemulla on pätevä Akatemia. Pilzin Trackman Lab + screencasts = suositus

Jälleen muutin hiljattain Tampereelle. Omat kaverini ovat lähinnä Helsingissä ja Zürichissä, joten tosi mielelläni tutustun uusiin ihmisiin täällä. Olen tosi onnellinen, jos voin jakaa golftietämystäni ja hyvää energiaa. Yliopistolla en tunne olevani välttämättä optimipaikassani, mutta ymmärrän, että maisteriopinnot olisi hyvä suorittaa Suomessa, ja sveitsiläisellä päättäväisyydellä/kurilla niitä koitan tehdä. Sitä toki suosittelen kaikille muillekin. Olen oppinut tosi paljon viimeisen kuuden kuukauden aikana Suomessa yli kymmenen vuoden Sveitsissä elämisen jälkeen.

Jaan mielelläni sähköpostilla vielä lisäinfoja (PDF) eri ryhmistä. Laita viestiä osoitteeseen timo.teravainen@tuni.fi

Uusi instani: timos_golfschule  

Hallin nettisivut: https://eazygolf.fi

EAZYGOLF / Golf Daddy Oy
Kirkonmäenkatu 15, 33700 Tampere


Ps. Jos et ole tyytyväinen opetukseeni, niin ei hätää Aina voi vaihtaa. Pyrin olemaan persoonallinen ja ymmärrän, etten voi kaikkia miellyttää. Olen itsekin todella kriittinen valmentajien suhteen. Hyvätkään valmentajat eivät sovi kaikille, ja parhaat usein jakavat paljon mielipiteitä. On hyvä kokeilla avoimin mielin eri opettajia, ja sitten parempi mennä itselleen mieluisalle opettajalle. On varmasti myös koko ryhmän etu, että kaikki pitävät harjoittelusta. Tampereellakin varmasti on valinnanvaraa. Mutta uskon, että me tulemme toimeen hienosti. Golf on niin hieno laji, että se yhdistää hyvät tyypit!

Trackman 4 on tosi pätevä, ja keskiarvoja voi verrata esim. Pro-pelaajiin. Talven aikana on hyvä parantaa tekniikkaa ja fysiikkaa. Tervetuloa testaamaan! Oma rauta oli 8 noin kuukausi sitten.

Käyn viikonloppuisin usein Helsingissä isommilla halleilla. Jos asennetta on, niin tervetuloa mukaan myös Helsinkiin joku kerta.
Turvallisuus on tärkeintä. Koko ajan täytyy keskittyä, eikä koskaan saa mennä liian lähelle toista swingaajaa. Kaupunkilaisjärjellä pääsee jo pitkälle.
Lähipeliä on hyvä harjoitella ennen kautta. Hallilla on aina sopivat olot harjoitella ja hauska rupatella muiden kanssa treenien jälkeen.

Käyn usein iltasella salilla (Unisport). Kaupin uudehko paikka on suosikkini. Tervetuloa mukaan! Käytössäni on Topi Lösäsen Fitness Program (ei ole aikaa/intoa käydä liian usein talvella lyömässä palloja, mutta säännöllinen swingailu on kuitenkin hyväksi).

Hallin viereisellä kentällä on myöhemmin mukava pelata. Kesäkuusta eteenpäin olen Helsingissä. Kandivaiheessa yli 10 vuotta sitten olin töissä opena. Hienot muistot!

Mailat saa kätevästi vuokrattua ja par 3 -harjoitusrata on mukava. Kierros on aina elämys.

Varsinkin hyvällä säällä on loistava hinta-laatusuhde pelata. Hallissa on hyvä harjoitella ja kesällä pelata. Hinnasto: https://www.golfkeskusmessukyla.fi/pelaaminen/hinnasto

Sählypussukka on mainio mailojen kuljetukseen. Bägin saa kätevästi suksipussiin, ja olen pelannut yli 60 prosenttia 🇨🇭radoista julkisilla ; ).