Alpiq Zürich:

This image has an empty alt attribute; its file name is Alpiq-3-1024x665.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is Alpiq-6-1024x410.jpg

Kuvasin sveitsiläiselle pörssiyritykselle Alpiqille useita videoita (8) sekä valokuvia freelancerina. Olen tyytyväinen, että pystyin vastaamaan pörssiyrityksen korkeisiin laatutavoitteisiin.


Alla muutama esimerkki tuotekuvistani. Voin tarvittaessa lähettää myös lisää kuvia. Omistan kätevän valokuvastudion.


Ruskovilla Switzerland:


Yhden päivän kuvaukset Zürich-järvellä. Audiosta vastasin ammattimaisella mikrofonillani ja Zoom H5 -äänentallentajalla. Videon, kuten muutkin nettisivujeni työt, editoin MacBook Pro -kannettavalla ja omilla muokkausohjelmillani. Musiikki taas on Googlen maksuvapaasta musiikkipankista, mikä toimii mielestäni oikein hyvin.

Loimu Switzerland:

Loimua on aina joulun alla Sveitsissä laajalti myynnissä. Kyseisen Standin yhden illan myynti on parhaimmillaan ollut lähes tuhat kuppia (hinta n. 6 euroa/kuppi) ja lisäksi useita pulloja. Maahantuoja Guido S. Schwyzerfood toivoi viralliseen videoonsa pieniä muutoksia, minkä pohjalta videoni toteutin. Virallinen video löytyy heidän YouTube-kanavaltaan. Tätä videota varten ostin Adoben poroaiheisen Templaten noin 20 eurolla. Google Adsin avulla videon sai kohdennettua Suomea ja glögiä/ glüchweiniä hakeville. Tällainen mainoskampanja on tehokas toteutettavaksi esimerkiksi vuosittain. Loimu onkin jo varsin tunnettu Sveitsissä.

RhySauna Schaffhausen:

Eugen työskenteli uudella saunalla Pohjois-Sveitsissä lähellä Saksaa. Saunajärjestö oli investoinut saunoihin ja muihin tiloihin kymmeniätuhansia frangeja, mutta asiakkaita oli aivan liian vähän. Jotain oli siis tehtävä. Adoben After Effects -ohjelmaan oli helppo kasata videoklipit, ja kyseinen video syntyi nopeasti. Mainostin alle 20 eurolla videota alueelle, ja saunan maksavien asiakkaiden määrä jopa viisinkertaistui. Ensimmäisenä sunnuntaina työntekijän piti jopa soittaa kaveri apuun, kun asiakkaita yhtäkkiä olikin niin paljon. Google Ads toimi alueella hyvin tehokkaasti. Paikallisen palvelun videomainostus oli varmasti harvinaista.

Urheilujournalismi:


Olin ainoa suomalainen urheilujournalisti Sveitsissä, ja tein niin haastatteluja kuin kuvasin videoita sekä valokuvia Ylen Urheiluruutuun ja Golfpisteelle. Töitäni löytyy nettisivuiltani. Yksin tehdessäni opin toimimaan paineen alla ripeästi. Sain paljon hienoja muistoja, ja parasta oli tutustua Suomen parhaisiin pelaajiin ja valmentajiin. Työ oli usein raskasta ja sisälsi paljon matkustelua sekä pitkiä päiviä. Työ oli myös riippuvaista pelaajien menestyksestä, ja pärjätäkseni siinä minun tuli kyetä toimimaan nopeasti. Ajoittain oli hankalaa hallita yksin kaikki tekniikka ja sisältö. Opin kuitenkin pyytämään esimerkiksi mediahenkilöiden apua tärkeillä h-hetkillä (esim. TV haastattelut tein yleensä aina yksin, mutta apu oli plussaa). Pelaan Talissa jäsenenä pro-tasolla ja eniten pidän itse pelaamisesta.

Euelbräu:

Kaverini Antti oli töissä Euelbräun panimolla, jolle tein muutamia mainosvideoita ja -kuvaprojekteja. Myös tämän videon alku- ja loppuosat päätyivät heidän somekanaviinsa. Nautin erittäin paljon tuotekuvien kuvaamisesta. Samalla panimolla myös valmistimme kolme erää lonkeroa, ja yhteistyömme ennen koronapandemiaa toimi hienosti.