Alpiq Zürich:

This image has an empty alt attribute; its file name is Alpiq-3-1024x665.jpg

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Alpiq-6-1024x410.jpg

Kuvasin sveitsiläiselle pörssiyritykselle Alpiqille useita videoita (8) sekä valokuvia freelancerina. Olen tyytyväinen, että pystyin vastaamaan pörssiyrityksen korkeisiin laatutavoitteisiin

Helsinkiin on rakennettu todella hienoja, ilmaisia ulkokuntosaleja. Tällaisissa paikoissa olisi upeaa kuvata esimerkiksi Noshtin materiaalia.

 

Suomessa on paljon hienoja kuvauspaikkoja ympäri vuoden. (Demokuvat – ainoat, jotka eivät ole omia kuviani sivuillani – näkyvät vain suljetuilla sivuilla).

Mikko voisi olla hyvä roolimalli sympaattisena ja innostavana urheilijana.

Riina:

(Sirpalesaari, SegelKlub).

Kuvasin mallitoimistolle jo vuonna 2010 (Promodels):

 

Asun nyt Helsingissä. Olisi todella mukavaa kuvata tällaisia videoita Suomen luonnossa:

Urheilijoiden hidastetut pätkät ovat hienoja kuvattavia ja toimivat hyvin sosiaalisessa mediassa.

Urheilujournalismi:

Olin ainoa suomalainen urheilujournalisti Sveitsissä, ja tein niin haastatteluja kuin kuvasin videoita sekä valokuvia Ylen Urheiluruutuun ja Golfpisteelle. Töitäni löytyy nettisivuiltani. Yksin tehdessäni opin toimimaan paineen alla ripeästi. Sain paljon hienoja muistoja, ja parasta oli tutustua Suomen parhaisiin pelaajiin ja valmentajiin. Työ oli usein raskasta ja sisälsi paljon matkustelua sekä pitkiä päiviä. Työ oli myös riippuvaista pelaajien menestyksestä, ja pärjätäkseni siinä minun tuli kyetä toimimaan nopeasti. Ajoittain oli hankalaa hallita yksin kaikki tekniikka ja sisältö. Opin kuitenkin pyytämään esimerkiksi mediahenkilöiden apua tärkeillä h-hetkillä (esim TV haastattelut tein yleensä aina yksin, mutta apu oli plussaa). Pelaan Talissa jäsenenä pro-tasolla ja eniten pidän itse pelaamisesta.

 

 

Ruskovilla

Yhden päivän kuvaukset Zürich-järvellä. Audiosta vastasin ammattimaisella mikrofonillani ja Zoom H5 -äänentallentajalla. Videon, kuten muutkin nettisivujeni työt, editoin MacBook Pro -kannettavalla ja omilla muokkausohjelmillani. Musiikki taas on Googlen maksuvapaasta musiikkipankista, mikä toimii mielestäni oikein hyvin.

Gapps 2011:

Perttu Ojansuu + Gappsin perustaja ja Linda Liukas, ohjelmistokehittäjä. Vuonna 2011 otin mainoskuvia vasta perustetulle yritykselle. (2022: 42 työntekijää).

Loimu Switzerland:

Loimua on aina joulun alla Sveitsissä laajalti myynnissä. Kyseisen Standin yhden illan myynti on parhaimmillaan ollut lähes tuhat kuppia (hinta n. 6 euroa/kuppi) ja lisäksi useita pulloja. Brändi toivoi viralliseen videoonsa pieniä muutoksia, minkä pohjalta videoni toteutin. Tätä videota varten ostin Adoben poroaiheisen Templaten noin 20 eurolla. Google Adsin avulla videon sai kohdennettua Suomea ja glögiä/ glüchweiniä hakeville. Tällainen mainoskampanja on tehokas toteutettavaksi esimerkiksi vuosittain. Loimu onkin jo varsin tunnettu Sveitsissä.

Vuonna 2020 Loimun vienti Sveitsiin kasvoi yli 50 % koronapandemiasta huolimatta. Tämä uutinen herätti suurta huomiota Suomessa, ja kuviani julkaistiin laajasti lähes kaikissa Suomen talouslehdissä.

 

RhySauna Schaffhausen:

Eugen työskenteli uudella saunalla Pohjois-Sveitsissä lähellä Saksaa. Saunajärjestö oli investoinut saunoihin ja muihin tiloihin kymmeniätuhansia frangeja, mutta asiakkaita oli aivan liian vähän. Jotain oli siis tehtävä. Adoben After Effects -ohjelmaan oli helppo kasata videoklipit, ja kyseinen video syntyi nopeasti. Mainostin alle 20 eurolla videota alueelle, ja saunan maksavien asiakkaiden määrä jopa viisinkertaistui. Ensimmäisenä sunnuntaina työntekijän piti jopa soittaa kaveri apuun, kun asiakkaita yhtäkkiä olikin niin paljon. Google Ads toimi alueella hyvin tehokkaasti. Paikallisen palvelun videomainostus oli varmasti harvinaista.

 

Euelbräu:

Kaverini Antti oli töissä Euelbräun panimolla, jolle tein muutamia mainosvideoita ja -kuvaprojekteja. Videon osia päätyivät heidän somekanaviinsa. Nautin erittäin paljon tuotekuvien kuvaamisesta. Samalla panimolla myös valmistimme kolme erää lonkeroa, ja yhteistyömme ennen koronapandemiaa toimi hienosti. Opin käyttämään kaikkia somekanavia Lonkero-projektissa, ja se oli varsin opettavainen projekti.

Alla muutama esimerkki tuotekuvistani. Voin tarvittaessa lähettää myös lisää kuvia. Omistan kätevän valokuvastudion.